Favoriete kunstmaterialen

10 kunstmaterialen waar je niet zonder kan

Kunstenaars zijn meestal fervente verzamelaars en liefhebbers van kunstmaterialen. In een atelier kom je vaak een grote hoeveelheid potten, blikjes en bakjes tegen die volzitten met kwasten, potloden, inkt, markeertools en nog tegen. Ze worden graag vaak omringd door materialen die hen helpen om te creëren wat ze in gedachten hebben. Hieronder zullen we de top tien materialen delen die elke kunstenaar in onze ogen binnen handbereik moet hebben.

 

Nieuw, gebruikt of beide?

Voordat we naar onze top tien kijken, willen we eerst het onderwerp nieuw of gebruikt bespreken. Wij persoonlijk vervangen onze voorraad bijna nooit met nieuwe en kiezen in plaats daarvan elke keer een van onze favorieten uit. Door te voorkomen dat je steeds het nieuwste van het nieuwste koopt, is het makkelijker om je eigen stijl te behouden en iets te creëren met de tools die je door en door kent.

Wij vinden dat je altijd een groot assortiment verschillende materialen moet proberen voordat je favorieten uit kan kiezen. Maar zodra je deze gevonden hebt, moet je proberen om er elke keer mee te werken. Nu we dat gezegd hebben, wordt het tijd om naar de top 10 te kijken.

 

Top tien kunstmaterialen

Kwasten

Wij hebben potten en blikjes vol met kwasten in alle vormen en afmetingen. Iets wat bijna al deze kwasten echter delen, is dat ze goedkoop zijn. We zijn hardhandig met onze kwasten en door te kiezen voor goedkope, hoef je je geen zorgen te maken over hoe je ze gebruikt of opbergt.

Potloden

Dit is de meest basis markeerder die we hebben en zeker onze favoriet. Het maakt niet uit wat we proberen te creëren en hoe we dit creëren, er komt tijdens het proces altijd ergens een potlood voor.

Papier

Bijna alles dat we creëren is gebaseerd op papier. Onze favorieten zijn degene die we verzamelen en een nieuw doel geven. Denk bijvoorbeeld aan kaarten of papieren zakken. Er zijn geen limieten en we recyclen bijna alles. Naast deze favorieten hebben ook een goed assortiment met ouderwets papier, pagina’s uit boeken en tijdschriften.

Markeerders

Wij houden van markeren, dus we zullen alles hiervoor gebruiken. We proberen ook uniek te zijn op dit gebied, dus gebruiken stokjes, stukjes karton, het uiteinde van een kwast of potlood, paletmessen, metalen vijlen en oude pennen zijn een aantal van onze favorieten om unieke markeringen toe te voegen.

Water oplosbare potloden

De combinatie van zowel verzadigde als beweegbare kleur maakt dit een van onze favoriete kunstmaterialen. We gebruiken deze unieke potloden als we getinte schaduwen willen toevoegen of kleurrijke markeringen in verf wil maken. Bij het inpakken van ons reispakket zijn dit de perfecte vervangingen van verf of inkt.

Pastelkrijt

Dit zijn de kleurrijke hulpmiddelen die we gebruiken om diep verzadigde kleurlagen te creëren op de achtergronden en funderingslagen van ons werk. Ze gaan gemakkelijk in elkaar over en zijn er in een grote verscheidenheid aan kleuren. Pastels zijn zacht, grof en mengbaar, waardoor ze de perfecte keuze zijn als we gezichten schetsen, omdat ze ons in staat stellen om de toegevoegde kleur gemakkelijk te manipuleren.

Gewaxeerd draad

We houden ervan om onze eigen kunsttijdschriften in elkaar te zetten. Of we nu met papier, textiel of leer werken, dit vormbare en kleurrijke draad maakt het mogelijk om sterke en soepele connecties te maken. En het ouderwetse gevoel dat je krijgt is een extra bonus.

Witte volle verf

De meest gebruikte verf op ons karretje is een witte, volle verf. Het is de verf die we gebruiken voor het mengen van kleuren, toevoegen van textuur, markeringen lagen te geven en afwerkingen.

Markeerpotlood

Deze duurzame en budgetvriendelijke potloden zijn verbazingwekkende hulpmiddelen waarmee we lagen van merktekens kunnen bouwen die bestand zijn tegen natte materialen, zoals verf en inkt. Markeerpotloden zijn er in verscheidene kleuren, maar we gebruiken het vaakst de zwart-witte potloden omdat ze erg krachtig zijn wanneer we een beetje contrast willen toevoegen aan een kleurrijk kunstwerk.

Verf en inkt

Kleur speelt een belangrijke rol bij ons werk, dus we gebruiken acrylverf en inkt het vaakst bereik bij het creëren van ons werk. Acrylinkten zijn permanent, diep verzadigd en zeer vloeibaar van aard. We gebruiken een mix van hoogvloeiende, vloeibare en zware verf, die allemaal in een breed scala aan kleuren verkrijgbaar zijn en permanent zijn wanneer ze opgedroogt zijn. Deze tools zijn wat we nodig heb om lagen van kleur en markeringen te creëren in onze werken.

Kunstmateriaal top 10

Wat zijn jou favorieten? Deel ze hieronder!